Skip to content

Skolgång för nästa generation

Verksamhetscase — Fokusområde #2

Skolgång för nästa generation 

Att stärka kvinnors position och rättigheter – inte bara lokalt utan även internationellt – är en fråga som ligger Clockwork varmt om hjärtat. Därför är Clockwork stolt partner till Zelmerlöw & Björkman Foundation, som arbetar för att fler unga flickor i Kenya ska få chans att utbilda sig och nå sina drömmar.

 

Trots att det är en mänsklig rättighet att gå i skolan är det fortfarande 138 miljoner ungdomar som inte gör det idag. Zelmerlöw & Björkman Foundation jobbar på bred front för att fler ska få möjlighet till skolgång, bland annat genom Kenswed Academy som består av en gymnasieskola, ett internat, ett stipendieprogram till högre utbildning och en mödra- och hälsovårdsklinik. Just nu färdigställs även en yrkesskola för studier som ska leda direkt till arbete och försörjning.

Clockwork är partner till Zelmerlöw & Björkman Foundation sedan januari 2021.
– Unga flickor i Kenya har länge varit en utsatt grupp, men extra hårt har de drabbats under pandemin. Barnarbete, bortgifte, oönskade graviditeter, missbruk och prostitution är tyvärr vardag för många. Målet med vårt samarbete är att vi vill bidra till att organisationen kan skapa förutsättningar för fler att gå i skolan eftersom vi ser att det gör en enorm skillnad för dessa unga människors framtid, säger Clockworks vd Petter Lundgren.  

När Zelmerlöw & Björkman Foundation under hösten 2021 auktionerade ut en skulptur skapad av konstnären Caroline Tamm lade Clockwork det högsta budet. Pengarna gick oavkortat till stiftelsens arbete i Kenya.
– Skulpturen föreställer en hornbeklädd kvinna och representerar styrka, mod och kvinnlighet. Den pryder just nu vårt kontor i Stockholm och påminner oss om att det går att göra skillnad, säger Petter Lundgren.  

Hej, det är vi som är Clockwork!

Vi vill använda entreprenörskapet och kraften i företagandet för att göra skillnad för människor i vår närhet och för miljön. För att vara säkra på att vi långsiktigt driver våra hållbarhetsfrågor i rätt riktning presenterar vi för andra året i rad vår frivilliga hållbarhetsrapport. Inte för att vi måste, utan för att vi vill och för att vi kan.

Läs mer