Skip to content

Reportage — Om Clockwork

En bättre framtid.

2023 har varit vårt mest utmanade år sedan vi startade Clockwork för drygt 10 år sedan. Efterfrågan på våra tjänster minskade och kostnaderna ökade, vilket påverkade oss och övriga företag i branschen. Trots att det varit ett tufft år, har vi valt att öka takten i vårt hållbarhetsarbete.

Vi tog under året fram en ny strategisk plattform där hållbarheten är kärnan i företaget. Clockwork är en stark och viktig kraft i samhällets hållbarhetsomställning för framtiden. Vi jobbar varje dag för att jorden ska vara en bättre plats att leva på framöver. Vi ser att vi kan göra stor skillnad för människor, företag och samhällen med det jobb vi gör varje dag.

Under året som gått har vi bidragit till att drygt 4000 personer har fått ett nytt arbete. Nästan 4000 personer har gått från något av våra kontor för att bidra på arbetsmarknaden, med ett anställningskontrakt i handen, nya kollegor, lön, semester och hopp om en bättre framtid. Drygt hälften av dessa har vi själva anställt, hyrt ut till våra kunder och säkerställt att de haft en säker och trygg arbetsmiljö. 

2023 har vi verkligen lyckats med vårt mål att öka jämställdheten, vi ser en tydlig förflyttning hos våra stora industrikunder. Genom vår rekryteringsorganisation har vi hjälpt över 800 chefer till nytt jobb. Rekrytering är ett viktigt verktyg för oss i vårt arbete med att hjälpa våra kunder att öka jämställdheten i sina ledningsgrupper. Vi har tillsammans en lång resa kvar. Vi når inte upp till vårt mål om ett jämställt sluturval i alla våra chefsrekryteringeringar men där vi gör det och levererar ett jämställt sluturval, får en kvinna anställningen i sju gånger av tio.      

Tillsammans med våra kunder och samhället är vi också ett smörjmedel som krävs för att minska segregationen. Med vårt kontor i Rinkeby gör vi stor skillnad för människor samtidigt som vi lär oss mycket om segregation och fördomar.

Vår vision är En bättre framtid för våra kunder, för alla de som jobbar för oss nu och de som ska jobba för oss i framtiden och för samhället i stort. Grunden i den sociala hållbarheten börjar med att alla som kan jobba, har ett jobb. Men det räcker inte, vi strävar efter att ta det ett steg till. Vi vill att arbetsmarknaden ska vara trygg och säker, fri från diskriminering och jämställd på alla nivåer. Vi vet att vi kan göra skillnad och därför har vi som mål att ingen ska göra sig illa på jobbet och att alla våra kunder ska ha jämställda ledningsgrupper. Det handlar inte bara om ett jobb, det handlar om en bättre framtid.

Petter Lundgren, vd

Hej, det är vi som är Clockwork!

 

Hej, det är vi som är Clockwork!

Vi går till jobbet, varje dag, i ambitionen att bidra till en bättre framtid: för våra kollegor, kandidater och kunder, och för de orter, städer och branscher vi verkar i.

LÄS MER