Skip to content

Fokusområde #1

Hållbar kompetens-
försörjning

På Clockwork skapar vi lönsamhet och konkurrenskraft genom hållbar kompetensförsörjning för ett mer jämställt, inkluderande och välmående näringsliv. 

Att öka jämställdheten i organisationen är en av många viktiga delar i hållbar kompetensförsörjning. Vårt verktyg för att uppnå ett mer jämställt näringsliv är att hjälpa företag att få fler kvinnor i ledande befattningar genom rekrytering. På Clockwork drömmer vi om ett jämställt ägande i ledningsgrupper och styrelser i hela näringslivet. Eftersom 33 procent* av rekryteringarna norr om Dalälven görs av någon på Clockwork hoppas och tror vi att vi har stor potential att göra skillnad.

*Almega kompetensföretagens branschstatistik 2021.

  • Samtliga kunder ska uppleva en ökning i produktivitet sedan de börjat samarbeta med Clockwork. Vi ska få 6/6 i resultat när vi ställer frågan hur nära eller långt bort vi är från det målet.

  • Samtliga kunder ska uppleva en ökad förståelse för jämställdhet och mångfald sedan de börjat samarbeta med Clockwork. Vi ska få 6/6 i resultat när vi ställer frågan hur nära eller långt bort vi är från det målet.

  • 0 olycksfall* på våra arbetsplatser 

    (*En skada som kräver sjukhusvård och renderar i sjukfrånvaro)

  • 100% av chefsrekryteringar ska ha ett jämställt sluturval.

Verksamhetscase

Fler kvinnor till industrin när Cibes Lift samarbetar med Clockwork

Hos hisstillverkaren Cibes Lift har antalet kvinnor i produktionen ökat efter att Clockwork innovativt letat nya kandidater, samtidigt som det stärkt Cibes arbetsgivarvarumärke. 

Läs mer →

Verksamhetscase

Utbildning i jämställdhet bidrar till att lyfta blicken

I bemannings- och rekryteringsbranschen finns stor potential att göra skillnad för ett mer jämställt näringsliv. Det menar Maria Hulth och David Flato som driver företaget Jämställt.

Läs mer →