Skip to content

Verksamhetscase — Fokusområde #3

Elin tog jobbet med sig i flytten

Clockwork präglas av en kultur där individer med rätt drivkraft och motivation ges stora utvecklingsmöjligheter. Det är den forna läraren Elin Sanfridsson ett tydligt exempel på. Under tre år startade hon upp Clockworks Västeråskontor från grunden innan hon tog jobbet med sig för att bryta ny mark i Östergötland.

Med en bakgrund som lärare kom Elin Sanfridsson till Clockwork Skolbemanning för att bygga upp Clockwork i Västerås under vintern 2020. En dryg månad senare slog covid till med full kraft i Sverige, vilket gav Elin en tuff start i sin nya bransch. 

– Bitvis satt jag helt själv på ett stort företagshotell i Västerås. Men jag kände mig ändå aldrig ensam eftersom hela gänget på Skolbemanning hade Teams-möten varje morgon. Att hålla i och hålla ut var helt avgörande för verksamheten tog ändå fart och vi fick snurr på Skolbemanning i Västerås ganska snabbt, berättar Elin Sanfridsson.

Högtryck trots utmanande tid
I Sverige hölls de flesta grundskolor öppna under covid-perioden, medan gymnasiet och vuxenutbildning införde fjärr- och distansutbildning. Detta för att inte alla elever skulle mötas i korridorer, klassrum och i kollektivtrafiken samtidigt. I takt med att en stor del av besöksnäringen stängde ner helt valde också fler att utbilda sig vilket ledde till att Clockwork fick en stor efterfrågan på lärarbemanning, framför allt till vuxenutbildningen. Under sommaren 2020 mötte Clockwork därför en period av högtryck på uthyrda lärare vilket gjorde att bland annat Västerås-kontoret fick möjlighet att växa till 7-8 medarbetare. 

Med tiden kom även andra affärsben inom Clockwork till Västerås, både matchning och bemanning samt rekrytering, utöver den redan existerande Skolbemanningen. Clockwork i Västerås gick som tåget och Elin fick frågan om att bli marknadsområdeschef. 

– Jag blev väldigt glad över att få möjligheten och förtroendet så jag tackade förstås ja, säger Elin. 

Tog jobbet med sig till ny region
Bara efter ett halvår i rollen växte Elins ansvarsområde ytterligare då Västerås slogs ihop med Eskilstuna. Nu har dock flyttlasset gått till för Clockwork nya betesmarker; Norrköping. 

– Jag berättade för min chef Fred att jag skulle flytta till Norrköping och han sa direkt att jag skulle få möjligheten att starta upp ett nytt kontor. Det är få förunnat att ha en arbetsgivare där det går att ta med sig jobbet till en region där företaget inte alls finns. Många kollegor har flyttat till städer där det redan finns etablerade kontor, men det gjorde det inte i Norrköping och jag är otroligt tacksam för förtroendet att bygga upp något från grunden, säger Elin. 

Nu är Elin i etableringsfas där hon håller på att sätta Clockwork på kartan i Östergötland. Fokus ligger på Skolbemanning där hon har sin bakgrund, men hon rekryterar även chefer och tjänstemän till andra organisationer. 

– Norrköping som marknad besitter en enorm potential. Det är hård konkurrens men det är en logistikstad med stora etablerade industrier och många befintliga avtalskunder har verksamhet både i Norrköping och Linköping vilket är en bra möjlighet för Clockwork. Om ett år hoppas jag att vi kommer att ha vuxit med ett antal nya medarbetare. 

Tar tillvara kompetensen
Elins resa inom Clockwork väcker positiv uppmärksamhet även utanför den egna organisationen. 

– När jag berättar för företag och skolor om att jag precis flyttat och tagit med mig jobbet till Norrköping efter några år på Clockwork i Västerås och Eskilstuna så reagerar alla väldigt positivt. Den möjligheten jag fått säger något om Clockworks företagskultur där man verkligen tar tillvara den kompetensen som finns i bolaget.

Det har hunnit gå några år sedan Elin själv undervisade i klassrummet. Sett i backspegeln hade hon aldrig kunnat tro att hon skulle jobba på bemanningsföretag. 

– Nu kan jag inte tänka mig att byta tillbaka. På Clockwork får jag använda mitt pedagogiska ledarskap och möta olika typer av människor men på ett annat sätt än i lärarrollen. Här har jag alltid känt att alla tror på mig och att alla chefer och chefskollegor vill att jag ska lyckas. Det präglar även mitt eget ledarskap, jag vill verkligen ge individer chans att lyckas och utvecklas.

Hej, det är vi som är Clockwork!

Vi går till jobbet, varje dag, i ambitionen att bidra till en bättre framtid: för våra kollegor, kandidater och kunder, och för de orter, städer och branscher vi verkar i.

Läs mer