Skip to content

Verksamhetscase — Fokusområde #2

Fotbollsfest och jobbmöjligheter i Husby

I Stockholmsförorten Husby möter samhällsutmaningar ett starkt engagemang. Här arrangerades under sommaren 2023 en fotbollsfest i ett samarbete mellan Clockwork och fotbollsföreningen AIK. Festen hyllade inte bara sporten utan erbjöd också möjligheter till arbete och gemenskap.

 

På fotbollsplanen pågick under kvällen en fotbollsturnering medan Clockwork stod vid sidlinjen och aktiverade både spelare och påhejare. Här kunde människor i alla åldrar lämna in sina cv:n, söka jobb direkt och få hjälp och stöd i att hitta en passande sysselsättning utifrån tidigare erfarenheter. 

– Clockwork jobbar på bred front med sociala hållbarhet. Med kontor i bland annat Rinkeby, ett av Sveriges mest utsatta områden, är Stockholms alla förorter en viktig del av vår spelplan. Att vi fanns på plats under fotbollsfesten beror på att vi ville visa vilka enorma jobbmöjligheter som finns via Clockwork och att vi kan vara en väg in på arbetsmarknaden för unga vuxna, berättar Clockworks vd Petter Lundgren. 

Petter betonar Clockworks uttalade mål att hjälpa 100 000 människor att ta sig från utanförskap till innanförskap. 

– Fotbollen har visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att skapa samhörighet och ge individer styrka och självförtroende. Den känslan vill jag att alla ska få uppleva även vid sidan av fotbollsplanen.

Fotbollsfesten arrangerades i samarbete mellan Clockwork och AIK, med syfte att använda fotbollens kraft för att få fler i sysselsättning. Kvällen resulterade i en festlig stämning där det bjöds på mat och dryck, musik, dans och såklart fotboll. Besökare i alla åldrar anslöt successivt, totalt över 250 stycken.

– Kvällen kändes som en folkfest med otroligt härlig stämning som verkligen överträffade våra förväntningar. Fotbollsfesten visade på den positiva kraften i gemenskap och samarbete. Detta känns som början på en resa mot en mer inkluderande framtid där vi hoppas vara en bidragande partner, säger Petter Lundgren. 

Hej, det är vi som är Clockwork!

Vi går till jobbet, varje dag, i ambitionen att bidra till en bättre framtid: för våra kollegor, kandidater och kunder, och för de orter, städer och branscher vi verkar i.

Läs mer